Wednesday, 25 November 2009

Best Friend F**king

Actually, i'm a little bit confused with the BFF meaning. But when i asked Azali, he made me clear what the real meaning for the acronym. It's totally different from what i had been thinking. Hahaha... I just wanna say thanks to you all for helping me to study and enjoy campus life at the same time. Especially to Azali and my roomate Aiman. I owe you guys! Same goes to Sam and Hana. Azmi! Thanks for let me join your dating! Haaa...!

Sunday, 15 November 2009

4th fly in the rain

Fly fm birthday bash comes again. Dilema aku dibuatnye, mahu pergi atau tidak sebab hujan dan exam. Nasib baik renyai-renyai je. Aku pun pergi je la. Hem, aku malas nak menulis sekarang ni, so aku tulis pendek-pendek je eh. Straight to the point, show diorang memang best. Disagree play Osaka with gamelan. Teruja aku. Lama tak tengok diorang. Memang layan la. Zahid memang mantap. Estranged gempak giler, sampai Rich habis suara. Last song diorang Itu kamu Rich lansung tak boleh nyanyi sebab sebelum tu dia all out meraung dengan alunan yang agak jelas kemetalannye..he. Lepas tu superman Malaysia keluar. Crowd suruh dia buka baju lagi..haha. Asyik aku tengok skill drummer Faizal tuh. Mantap! Yuna pun makin cantik..haha. Bittesweet pula kali ni keluar dengan gaya slumber, pelik rase sebab jarang tengok diorang dressing macam tuh.. Last yang aku tengok adalah Bunkface. Banyak kelainan yang diorang buat. Crowd definitely like them. Layan. Bunkface main lagu baru diorang yang kalau tak silap aku tajuk dia soldier of love. Best, kali ni Sam betul-betul nyanyi. Lunak suara mamat tu. Lagu tu sedap. Walaupun dalam hujan, aku dapat enjoy the show dari jauh. Ciao!

Sunday, 8 November 2009

Apo konoi eh jang?

Semangat hilang.
Geram datang.
Marah mengundang.
Pekerti dilupakan.
Banner dijatuhkan.
Botol dilontarkan.
Mercun dinyalakan.
Kerusi dibakar.
Penyokong keluar.
Tinggal penantian...

Monday, 2 November 2009

Tak ber'GEGAR" sangat

Event yang RTM buat memang tak best.huh. Asyik kena tunggu dan tunggu. Dah la crowd tak ramai, tak happening sangat. Ni nak ceriterakan sikit ape yang berlaku malam tadi. Aku sampai je Pesawat sedia untuk berlepas kat atas pentas tu. Nasib baik la diorang cool walaupun kena tunggu lama gak sebelum dapat buat rakaman. Siap main lagu lagi sebab tak nak crowd yang sedikit tu bosan. Lepas tu Estranged pulak yang menggegarkan suasana. Estranged macam biasa la. Terbaik. Maximus punye perfomance pun ok. Tapi aku tak layan sangat diorang. Haaa.. Ana Raffali memang mantap. Dah la ayu.. Sejuk mata aku tengok die berbaju kebaya biru. Macam tutor geo aku je dia tu.Haha... One nation emcee best gak la diorang nyanyi lagu Black Eyed Peas. Mimi cukup mengegarkan. Hahaha... Aisunam pula memang buatkan kepala aku ke atas dan kebawah tanpa aku sedari. Aizat pun ada gak, lagu baru dia yang bertajuk silang kata kalau tak silap aku,best masa main set akustik. Lepas je Aizat turun, apa yang aku tengok malam ni mucul iaitu Azlan and the typewriter. Satu benda aku nak cakap, kelibat si penyair memang kesukaan aku! Band yang paling last diorang letak Bunkface.. Budak yang kat depan aku sejak dari awal lagi duk tunggu nak tengok diorang bukan main bersorak. Kecik-kecik pun dah minat Bunkface, pastu ada pulak minah yang yang bising duk i love sam. Aduh , fanatik betul. Bunkface punye persembahan pun macam biasa. Bagus. Semua band yang perform malam tadi memang mantap, tapi RTM memang hampeh. Aku tak suke.

Sunday, 1 November 2009

Gegar Generasiku

Akhirnya aku ada sesuatu nak tulis kat sini. He.. Lepas balik breakfast makan roti canai kat Pantai Dalam pagi tadi, aku singgah kejap kat angkasapuri nak usha event Gegar Generasiku. Masuk je tengok budak- budak shuffle kat pentas. Ada competition kot. Tapi yang paling menarik aku tengok adalah Mr. Freestyler. Dia punye skill memang hebat la. Buat bola macam melekat-lekat je kat badan dia. Tapi yang paling penting malam ni ada konsert. Aku teringin nak tengok Azlan And The Typewriter. Ada sesiape nak ikut tak?
There was an error in this gadget