Tuesday, 23 February 2010

SuPr3m@cY 0105

Hahaa... Macam baru semalam je bila aku, naim and fahmin come up with the word "supremacy". Kalo korang nak tau, the word supremacy came from supreme coz we all very enthusiastic with the brand that time. Then, sampai sekarang perkataan tu jadi kenangan untuk kami semua. Bermula dengan group yang aku created kat friendster dan dimajukan oleh fahmin, supremacy terus maju di alam maya menuju ke facebook, then twitter dan akhirnya budak batch aku ada blog. Sek kito jange pecoh!(credit to pok ya). Geng, jangan lupa follow!

Sunday, 21 February 2010

Kembali pulang

Perjalanan hidup menuju satu destinasi yang pasti penuh dengan liku-liku. Langit pun tak selalu cerahkan? Pasti ada kalanya mendung ataupun hujan yang turun. Tapi yang lebih teruk adalah ribut petir yang melanda. Macam tu la jugak kehidupan, ada masa senang dan ada masa susah. Banyak masalah, dugaan dan cabaran. Jadi kena kuat dalam menghadapi semua tu. Perancangan penting, tapi yang lebih penting ada pelaksanaan rancangan tu. Orang kata, masih belum terlambat selagi wisel penamat belum dibunyikan. Jadi, bangun! Pergi basuh baju, kemas bilik dan study! Ini adalah pesanan untuk diri sendiri.

Thursday, 11 February 2010

Derita merindu

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan
Kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
Bayangan wajahmu selalu di depan mata
Harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu
Itu sebenarnya bahagia
Aku pilih derita

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa
Walau biarpun lama
Akan ku biar tiada
Ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba
Sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya
Kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena
Dikejut igau semula

Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan
Kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan
Terimalah saja kenyataan
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Jika kau dapat memahami
Hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahagia
Jikalau bahagia bersamamu
Hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti
Kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

-ahli fiqir-
There was an error in this gadget