Sunday, 29 March 2009

Earth Hour

March 28, 2009 at 8:30 pm. Millions of people in hundreds of cities around the world came together once again to make a bold statement about our concern about climate change by doing something quite simple,turning off our lights for one hour. Earth Hour symbolizes that by working together, each of us can make a positive impact in the fight against climate change. It is because we only have one earth!

Geologist

Aku tak sangka yang Nad boleh buat gaya macam ni. Hahaha.. Fieldwork kali ni tak lebih dan tak kurang macam pergi melancong. Sesungguhnya gambar orang adalah lebih banyak dari gambar batuan. Ni adalah kali pertama aku pergi Batu Caves. Tak tahan aku dengan bau yang ada kat sana. Nasib baik aku tak pengsan. Tangga dia pun boleh tahan la buat lutut aku jadi longgar...

Thursday, 26 March 2009

Orang Kecil - Wani Ardy

Aku suka sangat lagu ni. Sangat bermakna. Kord ni aku cari masa aku terponteng kelas kerana hari hujan lebat. he.. Kalau ada salah bagitau ye.. Maklumlah aku hanya orang kecil, selalu buat kesilapan. Jom layan. zzzaasss...

Intro: C Em Am G F

C Em
Hari ini ku lihat awan biru
Am G F
Dan hijaunya dedaun
C Em
Ku lupa betapa indahnya
Am G F
Kehidupan yang sebenar

Am G F
Tersesak dalam cita
Am G F
Diuji dan diduga
Dm
Namun aku ini
G
Hanya orang kecil

c/o

C
Jauhnya cinta
G
Jauhnya bahagia
Am
Lelah gelita
Em
Kosongnya jiwa
F
Ku impikan bulan
C
Ku terjatuh di bintang
G
Bersyukur apa ada
C
Ku kan sampai ke sana

C Em
Hari ini ku lihat teman ku
Am G F
Dan separuhnya bersatu
C Em
Ku lupa betapa indahnya
Am G F
Kehidupan yang sebenar

Am G F
Tersungkur bangun lagi
Am G F
Komplikasi duniawi
Dm
Namun aku ini
G
Hanya orang kecil

ulang c/o

F
Bersyukur apa ada
G C
Ku kan sampai ke sana

Wednesday, 25 March 2009

Fire Drill

Adui la... Kolej buat fire drill. Tak ada masa aku nak join. Aku baru balik, tapi tak boleh nak naik bilik sebab pak guard tak kasi, diorang bimbang jadi perkara yang tak di ingini pulak kan. Terpaksa la aku tunggu kat luar gate. Adib pulak bising nak jerit "5th sucks!!!"

Sunday, 15 March 2009

City of Entertainment

Nak muntah rasanya waktu naik Spinner. Rasa takut memang tak boleh nak halang la. Tapi Space Shot memang terbaik la. Kecut rase bila nak turun tu. Hahaha... Sampai minah tu pun diam tiada berkata-kata. Pucat sampai ke tulang. Hampir semua permainan kami cuba. Seronok bangat. Tapi sayang gambar kami tidak dapat diselamatkan. Hehehe..

Monday, 9 March 2009

Aaaarrrggghhh!!!

Should I stay or should I go now?
If I go there will be trouble.
And if I stay it will be double.
So come on and let me know!

Friday, 6 March 2009

Al-Kisah Cucur Udang

1 cawan tepung. Segenggam taugeh
Seikat kecil daun kuchai (atau daun bawang). 1 camca tepung kunyit. Sebiji telur. Segenggam kecil udang, udang kering atau ikan bilis. Lada putih, sos ikan (thai) dan secubit garam. Gaulkan kesemua bahan di atas. Goreng dengan minyak panas.

Sedap... Ada dijual di kafe FSSS. Sesuai dimakan sebelum masuk kuliah yang membosankan.

Tuesday, 3 March 2009

Come fly with me, let's fly, let's fly away...


Ni wau bulan..
Nak bagitau kot ada yang tak kenal. Sangat popular kat Kelantan. Di Kelantan sume benda nak bulan je. hee..
There was an error in this gadget